Sriubos

GRYBU SRIUBA
isverdi baltu pupeliu (arba paimi konservuotu indeli), suberi i puoda kartu su griezineliais (ar smulkiau) pjaustytom morkom, uzpili vandenuku ir uzkaiti. Kol puodas kaista, pakepini svoguno, supjaustytu sampinjonu ir viska suverti i puoda. Jei nesi vegetaras galima dar pakepinti k/r sonines ir irgi suversti i puoda. As ar pridejau ir tirku dziovintu grybu, kad daugiau grybu kvapo butu. Verdi koki pusvalanduka. Tiesa, dar virdama idedu sultinio kubeli, nes nepataikau ideti druskos. Ir skaniai valgai pasigardindamas sriubyte grietine. (is www.tavovaikas.lt forumo; MildaM )

UKRAINIETISKI BARSCIAI
Verdu mesa (pries tai uzvirus pirma vandeni nupili), po to dedu pupeles. Kai pupeles praktiskai isverda, supjaustau bulves. Po to seka tarkuoti burokeliai ir kopustai. O paskutiniam akordui: pakepti svogunai su morkomis. Visa ta reikala paskanini saldytais krapais ir zinoma grietine.((is www.tavovaikas.lt forumo; Frau )

ZIRNIENE
Issiverdi zirnius (1.5 stiklines), sudedi i puoda, uzpili 1.5 l vandenio. Paskepini svoguna, 300 g k/r sonines, viska sudedi i puoda, dar idedi 1 v.s. pomidoru padazo. Na, prieskoniu pagal skoni. Verdi kol isverda (cioa priklausomai nuo zirniu, jei emei nevirtus tada teks ilgai virti, jei virtus uzteks ir pusvalanduko, kad viskas gautusi veintiso skonio). Valgoma su greitine.(is www.tavovaikas.lt forumo; MildaM)



Komentarai

+ simonas sakė…
grybÅŗ sriuba - skanu. bet gyvenimas yra įdomesnis :-). aÅĄ ir dar 2000 sielÅŗ reikalaujam sugrÄ…Åžinti pilnÄ… blogÄ… :-).
ugne sakė…
aha, gerai tokia sriuba. nesuprantu tik kodel dar ne vieno is situ receptu neisbandziau.
bloge nemoku padaryti kategoriju, tada geriau butu, dabar nelabai patogu ieskoti ko noretusi pietums.