riešutų sviestas

šitas produktas yra vienas mano mėgstamiausių... labai greitai suvartoju bet kokios talpos indelį su riešutų sviesto turiniu. žinoma, ne visų jų skoniai vienodi.. kas įdomu, kad parduotuvėse, išskyrus IKI, beveik niekada nerasi tokio daikto, arba kainuos beveik penkiolika dvidešimt lt.. jau žadėjau rūpintis savo dieta ir mažinti maisto kiekius, bet va, tėvai savaitgalį davė indelį riešutų sviesto, tai valios susilaikyti nerandu... visai netyčia radau keistoką straipsnelį apie riešutų sviestą. pasirodo kovo pirma diena - riešutų sviesto diena :)

Komentarai

Anonimiškas sakė…
o tai kaip ir su kuo ta riesutu sveista valgai? nusipirkau ir nebezinau kur det, nes su batonu man nelabai skanu :(
ugne sakė…
aš paprastai valgau gryną. šaukšteliais. tik LT parduotuvėse ne visi skanūs ir ne visus įmanoma taip valgyti.. gali pasurfint internete kokio pyrago recepto..
Anonimiškas sakė…
jei vis dar nerandi skanaus riesutu sviesto, siulyciau apsilankyti RIMI parduotuvese ir paieskoti FELIX riesutu sviesto (stiklainis su melyna etikete), kaina neturetu siekti desimties litu, o kokybe pati galesi ivertinti..
Anonimiškas sakė…
Marks&Spencer riesutu sviesto indelis 350 ml po 6-7 lt, labai skanus!!!
ugne sakė…
o, aciu!
Anonimiškas sakė…
As irgi valgau gryna :) tai vienas pasakiskiausiu dalyku...tik gaila Lt prekybcentruose labai brangus ir nenaturalus, per saldus..... atradau Primavika firmos tokioj mazoj krautuvelej VEGE Ciurlionio 7, su sokolado gabaliukais arba su kokosu, jie tokie..........SKANUS, ne slyksciai per saldus :) ir kaina lb gera. Vienu prisedimu puse bonkes suvalgiau. Siaip kai laikiausi dietos, pirkdavau be cukraus ir druskos tos firmos. Tai rekomenduoju net tiems, kas siaip megsta gryna riesutu sviesta :) dar drauge sake, kad duos recepta, kaip galima ji pasigamint, labai labai noriu pabandyt :))
prince sakė…
Na receptas itin paprastas. Šiandien dariausi žemės riešutų sviestą ir anakardžių sviestą. Viską į blenderį ar kombainą ir malti iki vientisos masės. Dariau pagal šį receptą: http://irri-style.blogspot.com/2011/03/anakardziu-riesutu-sviestas-kremas.html
Anonimiškas sakė…
o kur ta riesutu sviesta rasti ?
ugne sakė…
riešutų sviestas parduotuvėje paprastai stovi šalia šokoladinių kremų indeliuose.