Pietums

KOSE SIUPINYS
Reikia apkepti mesos farsa (su prieskoniais ,pipiriukais ir svogunais). Kol mesyte kepa,nusiskutame bulves ir morkas,jas supjaustome ,sudedame i verdanti pasudyta vandeni,dar dedame skaldytu zirniu (skaldyti greiciau isverda),idedame druskos.Viska verdame apie pusvalandi (kol isverda). Isvirus darzovems,nupilame vandeni,sudedame kepta farsa,viska sutriname,idedame sviesto,grietines,jeigu norite galima ideti prieskoniu (cia kaip kam ),dar viska atkaitiname ir valgome ,pvz. uzsigerdami kefyru
(www.tavovaikas.lt, forumas, Ligita)

FARSIRUOTI POMIDORAI
Reikes: pomidoru,virto kiausinio,sprotu,majonezo. Pomidoro virsu dailiai nupjauname,vidu isskobiame (padarome tusciaviduri). O i vidu dedame paruosta mase: smulkiai supjaustome kiausini,sprotus,uzdame majonezo,viska gerai ismaisome (padarome tokia kose),dar galima sudeti ir pomidoro "vidurius" (neblogai pasakiau ). Sudejus visa "kose" i pomidora,uzdedame nupjauta virsune. (www.tavovaikas.lt, forumas, Ligita)

LIETUVISKA LAZANIJA
Reikia nusipirkti specialius plačius makaronus. JÅŗ virti atskirai nereikia.
Apkepti svogunus, pomidorÅŗ padaÅžo, ten pat farÅĄÄ…, įdÄ—ti juodo pipiro (daugiau, kad bÅĢtÅŗ aÅĄtriai).
DÄ—ti sluoksniais į aliejumi iÅĄtepta forma: makaronÄ…, ant virÅĄaus farÅĄo su svogunais ir kt prieskoniais, vÄ—l makaronÄ…, sutepti majonezu ir galima pabarstyti trinto fermentinio sÅĢrio, vÄ—l makaronas, vÄ—l farÅĄas ir t.t. Ant virÅĄaus irgi gausiai paberti sÅĢrio. Tik bÅĢtina, kad gavusi masÄ— (farÅĄas, svogÅĢnai , kečupas) nebÅĢtÅŗ persausa ir majonezo reikia dÄ—ti storÄ… sluoksnį, kad prasikeptÅŗ makaronai. Kepinti apie 35 min. neaukÅĄtoj temperatÅĢroj. (www.tavovaikas.lt, forumas, Taniusa)

IDARYTOS PAPRIKOS
sumaisau farsa su ryziais (truputi pamirkytais, kad isbrinktu) bei prieskoniais ivairiais...galima dar ideti tarkuotos morkos ir svoguno..ir dar ipilti vandens i visa sita mase (kad ryziai turetu is kur pasiimti vandens) ir gerai ismaisyti ir prikimsti paprikas. Jas deti i puoda ir virti, kol isvirs ryziai viduje...(www.tavovaikas.lt, forumas, Madmuazele)

MARMALAS
sumalu mÄ—sÄ…, jÄ… imetu į keptuvÄ™ ir pamaiÅĄydama kepu, atskirai sumalu dvi saldÅžias paprikas, pusÄ™ aÅĄtrios paprikos, pomidorÄ…, svogÅĢnÄ… ir sudedu į jau kepamÄ… farÅĄÄ…, truputį pakepu, o pabaigoje įdedu porÄ… ÅĄaukÅĄtÅŗ pomidoro padaÅžo ir troÅĄkinu tol, kol iÅĄgaruoja skystis. Po to iÅĄsiverdu mÄ—gstamos rÅĢÅĄies makaronÅŗ, ant jÅŗ uÅžsimetu marmalÄ… (www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)

JAUTIENOS TROSKINYS SU SLYVOMIS
Gamyba vyksta dviem etapais 1. diena - nusiperku gabalÄ… jautienos kumpio, gerai iÅĄmirkau, nuplaunu ir nusausinu, o jau tada supjaustau maÅžais gabalÄ—liais iÅĄilgai raumens, papipirinu, padruskinu ir jei turiu po ranka nedagerto raudono vyno (kartais bÅĢna toks stebuklas) juo uÅžpilu mÄ—sÄ…, jei nebuna stebuklo (daÅžniausiai ), tada paÅĄlakstau mÄ—sÄ… citrina (ne per daug) ir paÅĄaunu į ÅĄaldytuvÄ…. 2. diena - marinuotÄ… mÄ—sÄ… kepinu keptuvÄ—je, tuo pat metu pasiruoÅĄiu darÅžoves - ÅĄiaudeliais supjaustau morkas, porÄ… paprikÅŗ (kas jÅŗ nemÄ—gsta gali įdÄ—ti pvz, salierÄ…), dÅžiovintas slyvas, po to jas truputį pakepinu svieste ir galÅŗ gale mÄ—sÄ… ir darÅžoves suverčiu į puodÄ…, uÅžpilu sultiniu (jei nÄ—ra natÅĢralaus, tada dedu kubelį) ir troÅĄkinu. (www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)

A LA GULIASAS
Pakepinau daug svogunu, morku, paprikas, cesnakus, mesa pjaustyta kubeliais, priekoniu pridejau ir pabaigoje idejau sauksta miltu ir ipyliau puse stiklines pieno. (www.tavovaikas.lt, forumas, madmuazele)

GERAS PATIEKALAS
reikia 600gr. kiaulienos kumpio, 100gr. majonezo, pusÄ—s stiklinÄ—s dÅžiovintÅŗ slyvÅŗ, tiek pat graikiÅĄkÅŗ rieÅĄutÅŗ, 5 ÅĄaukÅĄtus bulviÅŗ krakmolo, 2 kiauÅĄiniÅŗ ir prieskoniÅŗ (druska, pipirai). Gamybos procesas gana nudnas, nes mÄ—sÄ…, slyvas ir rieÅĄutus reikia supjaustyt smulkiais gabaliukais (keletÄ… rieÅĄutÅŗ pasilikt papuoÅĄimui), tada visus komponentus sudÄ—t, paminkyt ir formuoti nedidelius rutuliukus (jie neturi bÅĢti kieti ), o į jÅŗ virÅĄÅŗ įsprausti po graikiÅĄkÄ… rieÅĄutÄ…, tada skardÄ… iÅĄtepu riebalais ir paÅĄaunu į orkaitÄ™. Prie jÅŗ tinka ryÅžiai. Jei turite daugiau mÄ—sos, attinkamai didÄ—ja ir kitÅŗ produktÅŗ proporcijos.(www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)

A LA LAZANIJA
Gamyba: susimalu kiaulienos kumio ÅĄmotÄ…, farÅĄÄ… papipirinu, padruskinu ir įpilu truputį sultinio (iÅĄ kubelio), nusiperku makaronÅŗ caneloni (tokie dideli vamzdÅžiai ) ant jÅŗ dÄ—ÅžutÄ—s bÅĢtinai turi bÅĢt prieraÅĄas, kad jÅŗ nereikia virti , tada į juos prikemÅĄu mÄ—sos, skardÄ… patepu riebalais ir sudedu į jÄ… makaronus, ant virÅĄaus gausiai papilu majonezo, bei pomidorÅŗ padaÅžo, paÅĄaunu į orkaitÄ™ ir kepu apie 20 min., o tada ant virÅĄaus dar pabarstau tarkuoto sÅĢrio ir kepu dar 20 min. ÅĄÄ¯ patiekalÄ… geriausia vartoti karÅĄtÄ…. (www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)

VARÅ KÄ–S APKEPAS

0,5kg varÅĄkÄ—s
4 kiauÅĄiniai
3 ÅĄaukÅĄtai sviesto
3 ÅĄaukÅĄtai cukraus
3 ÅĄaukÅĄtai manÅŗ kruopÅŗ
0,5 stiklinÄ—s pieno
truputis druskos

ManÅŗ kruopos uÅžpilamos pienu ir pusvalandÅžiui paliekama, kad ÅĄiek tiek iÅĄbrinktÅŗ. KiauÅĄiniÅŗ tryniai iÅĄsukami su cukrumi, sudedama varÅĄkÄ—, iÅĄsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manÅŗ kruopos ir viskas gerai iÅĄtrinama. Baltymai iÅĄplakami iki standÅžiÅŗ putÅŗ. Tada į masÄ™ sudedami iÅĄplakti kiauÅĄiniÅŗ baltymai, lengvai iÅĄmaiÅĄoma, sukrečiama į sviestu iÅĄteptÄ… ir dÅžiÅĢvÄ—sÄ—liais pabarstytÄ… apkepo indÄ… ir 25-30 min. kepama orkaitÄ—je.
Valgoma su vaisiÅŗ sultimis, uogÅŗ kompotu ar kokia nors uogiene.



Komentarai