KOSE SIUPINYS
Reikia apkepti mesos farsa (su prieskoniais ,pipiriukais ir svogunais). Kol mesyte kepa,nusiskutame bulves ir morkas,jas supjaustome ,sudedame i verdanti pasudyta vandeni,dar dedame skaldytu zirniu (skaldyti greiciau isverda),idedame druskos.Viska verdame apie pusvalandi (kol isverda). Isvirus darzovems,nupilame vandeni,sudedame kepta farsa,viska sutriname,idedame sviesto,grietines,jeigu norite galima ideti prieskoniu (cia kaip kam ),dar viska atkaitiname ir valgome ,pvz. uzsigerdami kefyru
(www.tavovaikas.lt, forumas, Ligita)
FARSIRUOTI POMIDORAI
Reikes: pomidoru,virto kiausinio,sprotu,majonezo. Pomidoro virsu dailiai nupjauname,vidu isskobiame (padarome tusciaviduri). O i vidu dedame paruosta mase: smulkiai supjaustome kiausini,sprotus,uzdame majonezo,viska gerai ismaisome (padarome tokia kose),dar galima sudeti ir pomidoro "vidurius" (neblogai pasakiau ). Sudejus visa "kose" i pomidora,uzdedame nupjauta virsune. (www.tavovaikas.lt, forumas, Ligita)
LIETUVISKA LAZANIJA
Reikia nusipirkti specialius plaÄius makaronus. JÅŗ virti atskirai nereikia.
Apkepti svogunus, pomidorÅŗ padaÅžo, ten pat farÅĄÄ , įdÄti juodo pipiro (daugiau, kad bÅĢtÅŗ aÅĄtriai).
DÄti sluoksniais į aliejumi iÅĄtepta forma: makaronÄ , ant virÅĄaus farÅĄo su svogunais ir kt prieskoniais, vÄl makaronÄ , sutepti majonezu ir galima pabarstyti trinto fermentinio sÅĢrio, vÄl makaronas, vÄl farÅĄas ir t.t. Ant virÅĄaus irgi gausiai paberti sÅĢrio. Tik bÅĢtina, kad gavusi masÄ (farÅĄas, svogÅĢnai , keÄupas) nebÅĢtÅŗ persausa ir majonezo reikia dÄti storÄ sluoksnį, kad prasikeptÅŗ makaronai. Kepinti apie 35 min. neaukÅĄtoj temperatÅĢroj. (www.tavovaikas.lt, forumas, Taniusa)
IDARYTOS PAPRIKOS
sumaisau farsa su ryziais (truputi pamirkytais, kad isbrinktu) bei prieskoniais ivairiais...galima dar ideti tarkuotos morkos ir svoguno..ir dar ipilti vandens i visa sita mase (kad ryziai turetu is kur pasiimti vandens) ir gerai ismaisyti ir prikimsti paprikas. Jas deti i puoda ir virti, kol isvirs ryziai viduje...(www.tavovaikas.lt, forumas, Madmuazele)
MARMALAS
sumalu mÄsÄ , jÄ imetu į keptuvÄ ir pamaiÅĄydama kepu, atskirai sumalu dvi saldÅžias paprikas, pusÄ aÅĄtrios paprikos, pomidorÄ , svogÅĢnÄ ir sudedu į jau kepamÄ farÅĄÄ , truputį pakepu, o pabaigoje įdedu porÄ ÅĄaukÅĄtÅŗ pomidoro padaÅžo ir troÅĄkinu tol, kol iÅĄgaruoja skystis. Po to iÅĄsiverdu mÄgstamos rÅĢÅĄies makaronÅŗ, ant jÅŗ uÅžsimetu marmalÄ (www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)
JAUTIENOS TROSKINYS SU SLYVOMIS
Gamyba vyksta dviem etapais 1. diena - nusiperku gabalÄ jautienos kumpio, gerai iÅĄmirkau, nuplaunu ir nusausinu, o jau tada supjaustau maÅžais gabalÄliais iÅĄilgai raumens, papipirinu, padruskinu ir jei turiu po ranka nedagerto raudono vyno (kartais bÅĢna toks stebuklas) juo uÅžpilu mÄsÄ , jei nebuna stebuklo (daÅžniausiai ), tada paÅĄlakstau mÄsÄ citrina (ne per daug) ir paÅĄaunu į ÅĄaldytuvÄ . 2. diena - marinuotÄ mÄsÄ kepinu keptuvÄje, tuo pat metu pasiruoÅĄiu darÅžoves - ÅĄiaudeliais supjaustau morkas, porÄ paprikÅŗ (kas jÅŗ nemÄgsta gali įdÄti pvz, salierÄ ), dÅžiovintas slyvas, po to jas truputį pakepinu svieste ir galÅŗ gale mÄsÄ ir darÅžoves suverÄiu į puodÄ , uÅžpilu sultiniu (jei nÄra natÅĢralaus, tada dedu kubelį) ir troÅĄkinu. (www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)
A LA GULIASAS
Pakepinau daug svogunu, morku, paprikas, cesnakus, mesa pjaustyta kubeliais, priekoniu pridejau ir pabaigoje idejau sauksta miltu ir ipyliau puse stiklines pieno. (www.tavovaikas.lt, forumas, madmuazele)
GERAS PATIEKALAS
reikia 600gr. kiaulienos kumpio, 100gr. majonezo, pusÄs stiklinÄs dÅžiovintÅŗ slyvÅŗ, tiek pat graikiÅĄkÅŗ rieÅĄutÅŗ, 5 ÅĄaukÅĄtus bulviÅŗ krakmolo, 2 kiauÅĄiniÅŗ ir prieskoniÅŗ (druska, pipirai). Gamybos procesas gana nudnas, nes mÄsÄ , slyvas ir rieÅĄutus reikia supjaustyt smulkiais gabaliukais (keletÄ rieÅĄutÅŗ pasilikt papuoÅĄimui), tada visus komponentus sudÄt, paminkyt ir formuoti nedidelius rutuliukus (jie neturi bÅĢti kieti ), o į jÅŗ virÅĄÅŗ įsprausti po graikiÅĄkÄ rieÅĄutÄ , tada skardÄ iÅĄtepu riebalais ir paÅĄaunu į orkaitÄ. Prie jÅŗ tinka ryÅžiai. Jei turite daugiau mÄsos, attinkamai didÄja ir kitÅŗ produktÅŗ proporcijos.(www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)
A LA LAZANIJA
Gamyba: susimalu kiaulienos kumio ÅĄmotÄ , farÅĄÄ papipirinu, padruskinu ir įpilu truputį sultinio (iÅĄ kubelio), nusiperku makaronÅŗ caneloni (tokie dideli vamzdÅžiai ) ant jÅŗ dÄÅžutÄs bÅĢtinai turi bÅĢt prieraÅĄas, kad jÅŗ nereikia virti , tada į juos prikemÅĄu mÄsos, skardÄ patepu riebalais ir sudedu į jÄ makaronus, ant virÅĄaus gausiai papilu majonezo, bei pomidorÅŗ padaÅžo, paÅĄaunu į orkaitÄ ir kepu apie 20 min., o tada ant virÅĄaus dar pabarstau tarkuoto sÅĢrio ir kepu dar 20 min. ÅĄÄ¯ patiekalÄ geriausia vartoti karÅĄtÄ . (www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)
VARÅ KÄS APKEPAS
0,5kg varÅĄkÄs
4 kiauÅĄiniai
3 ÅĄaukÅĄtai sviesto
3 ÅĄaukÅĄtai cukraus
3 ÅĄaukÅĄtai manÅŗ kruopÅŗ
0,5 stiklinÄs pieno
truputis druskos
ManÅŗ kruopos uÅžpilamos pienu ir pusvalandÅžiui paliekama, kad ÅĄiek tiek iÅĄbrinktÅŗ. KiauÅĄiniÅŗ tryniai iÅĄsukami su cukrumi, sudedama varÅĄkÄ, iÅĄsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manÅŗ kruopos ir viskas gerai iÅĄtrinama. Baltymai iÅĄplakami iki standÅžiÅŗ putÅŗ. Tada į masÄ sudedami iÅĄplakti kiauÅĄiniÅŗ baltymai, lengvai iÅĄmaiÅĄoma, sukreÄiama į sviestu iÅĄteptÄ ir dÅžiÅĢvÄsÄliais pabarstytÄ apkepo indÄ ir 25-30 min. kepama orkaitÄje.
Valgoma su vaisiÅŗ sultimis, uogÅŗ kompotu ar kokia nors uogiene.
Reikia apkepti mesos farsa (su prieskoniais ,pipiriukais ir svogunais). Kol mesyte kepa,nusiskutame bulves ir morkas,jas supjaustome ,sudedame i verdanti pasudyta vandeni,dar dedame skaldytu zirniu (skaldyti greiciau isverda),idedame druskos.Viska verdame apie pusvalandi (kol isverda). Isvirus darzovems,nupilame vandeni,sudedame kepta farsa,viska sutriname,idedame sviesto,grietines,jeigu norite galima ideti prieskoniu (cia kaip kam ),dar viska atkaitiname ir valgome ,pvz. uzsigerdami kefyru
(www.tavovaikas.lt, forumas, Ligita)
FARSIRUOTI POMIDORAI
Reikes: pomidoru,virto kiausinio,sprotu,majonezo. Pomidoro virsu dailiai nupjauname,vidu isskobiame (padarome tusciaviduri). O i vidu dedame paruosta mase: smulkiai supjaustome kiausini,sprotus,uzdame majonezo,viska gerai ismaisome (padarome tokia kose),dar galima sudeti ir pomidoro "vidurius" (neblogai pasakiau ). Sudejus visa "kose" i pomidora,uzdedame nupjauta virsune. (www.tavovaikas.lt, forumas, Ligita)
LIETUVISKA LAZANIJA
Reikia nusipirkti specialius plaÄius makaronus. JÅŗ virti atskirai nereikia.
Apkepti svogunus, pomidorÅŗ padaÅžo, ten pat farÅĄÄ , įdÄti juodo pipiro (daugiau, kad bÅĢtÅŗ aÅĄtriai).
DÄti sluoksniais į aliejumi iÅĄtepta forma: makaronÄ , ant virÅĄaus farÅĄo su svogunais ir kt prieskoniais, vÄl makaronÄ , sutepti majonezu ir galima pabarstyti trinto fermentinio sÅĢrio, vÄl makaronas, vÄl farÅĄas ir t.t. Ant virÅĄaus irgi gausiai paberti sÅĢrio. Tik bÅĢtina, kad gavusi masÄ (farÅĄas, svogÅĢnai , keÄupas) nebÅĢtÅŗ persausa ir majonezo reikia dÄti storÄ sluoksnį, kad prasikeptÅŗ makaronai. Kepinti apie 35 min. neaukÅĄtoj temperatÅĢroj. (www.tavovaikas.lt, forumas, Taniusa)
IDARYTOS PAPRIKOS
sumaisau farsa su ryziais (truputi pamirkytais, kad isbrinktu) bei prieskoniais ivairiais...galima dar ideti tarkuotos morkos ir svoguno..ir dar ipilti vandens i visa sita mase (kad ryziai turetu is kur pasiimti vandens) ir gerai ismaisyti ir prikimsti paprikas. Jas deti i puoda ir virti, kol isvirs ryziai viduje...(www.tavovaikas.lt, forumas, Madmuazele)
MARMALAS
sumalu mÄsÄ , jÄ imetu į keptuvÄ ir pamaiÅĄydama kepu, atskirai sumalu dvi saldÅžias paprikas, pusÄ aÅĄtrios paprikos, pomidorÄ , svogÅĢnÄ ir sudedu į jau kepamÄ farÅĄÄ , truputį pakepu, o pabaigoje įdedu porÄ ÅĄaukÅĄtÅŗ pomidoro padaÅžo ir troÅĄkinu tol, kol iÅĄgaruoja skystis. Po to iÅĄsiverdu mÄgstamos rÅĢÅĄies makaronÅŗ, ant jÅŗ uÅžsimetu marmalÄ (www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)
JAUTIENOS TROSKINYS SU SLYVOMIS
Gamyba vyksta dviem etapais 1. diena - nusiperku gabalÄ jautienos kumpio, gerai iÅĄmirkau, nuplaunu ir nusausinu, o jau tada supjaustau maÅžais gabalÄliais iÅĄilgai raumens, papipirinu, padruskinu ir jei turiu po ranka nedagerto raudono vyno (kartais bÅĢna toks stebuklas) juo uÅžpilu mÄsÄ , jei nebuna stebuklo (daÅžniausiai ), tada paÅĄlakstau mÄsÄ citrina (ne per daug) ir paÅĄaunu į ÅĄaldytuvÄ . 2. diena - marinuotÄ mÄsÄ kepinu keptuvÄje, tuo pat metu pasiruoÅĄiu darÅžoves - ÅĄiaudeliais supjaustau morkas, porÄ paprikÅŗ (kas jÅŗ nemÄgsta gali įdÄti pvz, salierÄ ), dÅžiovintas slyvas, po to jas truputį pakepinu svieste ir galÅŗ gale mÄsÄ ir darÅžoves suverÄiu į puodÄ , uÅžpilu sultiniu (jei nÄra natÅĢralaus, tada dedu kubelį) ir troÅĄkinu. (www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)
A LA GULIASAS
Pakepinau daug svogunu, morku, paprikas, cesnakus, mesa pjaustyta kubeliais, priekoniu pridejau ir pabaigoje idejau sauksta miltu ir ipyliau puse stiklines pieno. (www.tavovaikas.lt, forumas, madmuazele)
GERAS PATIEKALAS
reikia 600gr. kiaulienos kumpio, 100gr. majonezo, pusÄs stiklinÄs dÅžiovintÅŗ slyvÅŗ, tiek pat graikiÅĄkÅŗ rieÅĄutÅŗ, 5 ÅĄaukÅĄtus bulviÅŗ krakmolo, 2 kiauÅĄiniÅŗ ir prieskoniÅŗ (druska, pipirai). Gamybos procesas gana nudnas, nes mÄsÄ , slyvas ir rieÅĄutus reikia supjaustyt smulkiais gabaliukais (keletÄ rieÅĄutÅŗ pasilikt papuoÅĄimui), tada visus komponentus sudÄt, paminkyt ir formuoti nedidelius rutuliukus (jie neturi bÅĢti kieti ), o į jÅŗ virÅĄÅŗ įsprausti po graikiÅĄkÄ rieÅĄutÄ , tada skardÄ iÅĄtepu riebalais ir paÅĄaunu į orkaitÄ. Prie jÅŗ tinka ryÅžiai. Jei turite daugiau mÄsos, attinkamai didÄja ir kitÅŗ produktÅŗ proporcijos.(www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)
A LA LAZANIJA
Gamyba: susimalu kiaulienos kumio ÅĄmotÄ , farÅĄÄ papipirinu, padruskinu ir įpilu truputį sultinio (iÅĄ kubelio), nusiperku makaronÅŗ caneloni (tokie dideli vamzdÅžiai ) ant jÅŗ dÄÅžutÄs bÅĢtinai turi bÅĢt prieraÅĄas, kad jÅŗ nereikia virti , tada į juos prikemÅĄu mÄsos, skardÄ patepu riebalais ir sudedu į jÄ makaronus, ant virÅĄaus gausiai papilu majonezo, bei pomidorÅŗ padaÅžo, paÅĄaunu į orkaitÄ ir kepu apie 20 min., o tada ant virÅĄaus dar pabarstau tarkuoto sÅĢrio ir kepu dar 20 min. ÅĄÄ¯ patiekalÄ geriausia vartoti karÅĄtÄ . (www.tavovaikas.lt, forumas, miegapele)
VARÅ KÄS APKEPAS
0,5kg varÅĄkÄs
4 kiauÅĄiniai
3 ÅĄaukÅĄtai sviesto
3 ÅĄaukÅĄtai cukraus
3 ÅĄaukÅĄtai manÅŗ kruopÅŗ
0,5 stiklinÄs pieno
truputis druskos
ManÅŗ kruopos uÅžpilamos pienu ir pusvalandÅžiui paliekama, kad ÅĄiek tiek iÅĄbrinktÅŗ. KiauÅĄiniÅŗ tryniai iÅĄsukami su cukrumi, sudedama varÅĄkÄ, iÅĄsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manÅŗ kruopos ir viskas gerai iÅĄtrinama. Baltymai iÅĄplakami iki standÅžiÅŗ putÅŗ. Tada į masÄ sudedami iÅĄplakti kiauÅĄiniÅŗ baltymai, lengvai iÅĄmaiÅĄoma, sukreÄiama į sviestu iÅĄteptÄ ir dÅžiÅĢvÄsÄliais pabarstytÄ apkepo indÄ ir 25-30 min. kepama orkaitÄje.
Valgoma su vaisiÅŗ sultimis, uogÅŗ kompotu ar kokia nors uogiene.
Komentarai