800g morku
2 riekes skrudintos duonos
1 l darzoviu sultinio
2 saukstai grietineles
1 saukstas miltu
2 saukstai kapotu prieskoniniu zalumynu
3 saukstai sviesto
pora slakeliu citrinos sulciu
druskos, pipiru
morkos nuskutamos ir susmulkinamos griezineliais. sudetos i darzoviu sultini, troskinamos 30min. po to pertrinamos per sieteli (arba mikseriu). miltai sumaisomi su dviem saukstais sviesto ir suminkomas kukulis (as darau tiesiog sudedama juos). jis idedamas i sriuba, ismaisoma. sriuba dar pora minuciu paverdama, pasudoma, suberiami pipirai, druska, citrinos sultys. skrudinta duona supjaustoma kubiukais, kepama svieste, kol graziai paruduoja. i sriuba supilama grietinele ir ismaisoma. vietoje skrebuciu galima deti kepintu desreliu. i kiekviena dubeneli dedama skrebuciu ir pjaustytu zalumynu. (zurnalas "Paragaukite")
labai skani sriuba;)
2 riekes skrudintos duonos
1 l darzoviu sultinio
2 saukstai grietineles
1 saukstas miltu
2 saukstai kapotu prieskoniniu zalumynu
3 saukstai sviesto
pora slakeliu citrinos sulciu
druskos, pipiru
morkos nuskutamos ir susmulkinamos griezineliais. sudetos i darzoviu sultini, troskinamos 30min. po to pertrinamos per sieteli (arba mikseriu). miltai sumaisomi su dviem saukstais sviesto ir suminkomas kukulis (as darau tiesiog sudedama juos). jis idedamas i sriuba, ismaisoma. sriuba dar pora minuciu paverdama, pasudoma, suberiami pipirai, druska, citrinos sultys. skrudinta duona supjaustoma kubiukais, kepama svieste, kol graziai paruduoja. i sriuba supilama grietinele ir ismaisoma. vietoje skrebuciu galima deti kepintu desreliu. i kiekviena dubeneli dedama skrebuciu ir pjaustytu zalumynu. (zurnalas "Paragaukite")
labai skani sriuba;)
Komentarai