Pesto

pagaliau senden paragavau Pesto padazo. kazkada laikinai gyvenant vienuose namuose saldytuve buvo indelyje tos zalios mases, bet nesiryzau skanauti. kuris laikas jau labai smalsu, tad sendien paragavau ir dar ta proga rojaussodai.lt forume radau sudeti:
" PESTO" padažas: 75 g pjaustytų bazilikų lapų, 3 česnako skiltelės (aš dedu daugiau) 75 g trinto parmezano sūrio, 80 ml/ arba 1/3 puodelio alyvų aliejaus, truputis pušų sėklų ar graikinių riešutų, 1.Sumaišyti smulkintus bazilikus,riešutus ir česnakus iki vientisos tyrės (su 'blenderiu' arba tiesiog sumalti) 2.Pasūdyti ir suberti kuo smulkiau sutarkuotą parmezano sūrį. 3.Labai lėtai maišyti mediniu šaukštu ir kartu plona srovele pilti alyvų aliejų. 4.Maišyti, kol gausis vientisa tiršta masė. Šis tradicinis italų padažas maišomas į makaronų gaminius ar daržovių sriubas prieš pat tiekiant į stalą. Verta pasigaminti kelis indelius,laikyti šaldytuve iki reikiamo momento.
o kaip man asmeniskai? hm, suzaveta nebuvau, pasirode per daug svelnus ir labai 'zolinis' . bet dabar bent jau nebus baisu nusipirkti parduotuveje ir pabandyt namie ant makaronu.

Komentarai