Jeigu nesate to darę, siūlau pabandyti. kelis vazonėlius pripilti žemių, nusipirkti kelių rūšių prieskonių, po 3-4 grūdelius sėklų dėti į žemę, palaistyti, uždengti (kad ir maišeliu paprastu) ir laukti kol sudygs, augs ir žaliuos. o tada skinkite, ir skaninkite savo patiekalus.
dar keli patarimai:
- neberti daug sėklų - užteks 3-5, kadangi dažniausiai sudygsta didelė jų dalis. nedidelis vazonėlis ribos jų galimybes augti ir neretinti gausiai sudygę augalėliai greitai ims skursti;
- kad sėklos greičiau sudygtų, žemę patariama uždengti;
- nereikia tikėtis, kad pasėti augalai bus naudingi ištisus metus. kas porą menėsių patariama naujoje vietoje sėti kitus;
- ką galima sėti? tai, kokius prieskonius mėgstate :) pvz. ant mano palangės šiuo metu auga raudonėlis, petražolės ir krapai. Bandykite baziliką, čiobrelį, pipirinę, ir kt
Komentarai