braškių šaldymas



pasirodo, verta, ne tik naujais dalykais domėtis, bet ir įprastus tobulinti. maniau kad teisingai braškes šaldau, o pasirodo, tobulėjimui dar erdvės yra. Iš bernardinai.lt:
kaip paruošti uogas? Braškių uogas, skirtas šaldymui, perrinkti, nuplauti šaltu vandeniu, gerai nuvarvinti sietelyje (palaikyti apie 10 min.), tada paskleisti ant švaraus audinio arba ant kelių kokybiško virtuvinio popierinio rankšluosčio sluoksnių ir išdžiovinti.
Braškės su cukrumi: Paruoštas braškes suberti į dubenį ir užpilti cukrumi (apie 250 g cukraus 1 kg braškių, arba pagal skonį), palaikyti, kol susigers cukrus ir išsiskirs sultys, arba uogas patraiškyti didele šakute (elektrinio plaktuvo nereikėtų naudoti), tada perdėti į šaldymo indelius, sandariai uždaryti ir dėti į šaldiklį.

perrenku, plaunu, bet varvinu ne 10min, nedžiovinu. su dideliais kiekiais ir savo miniatiūrine virtuvyte nelabai to įsivaizduoju... cukrumi užpilu ir trinu iš karto. kodėl reikia palaikyti ir laukti sulčių nesuprantu. teks dar guglinti. paskutinį kartą būtent taip ir gavosi, su sultimis, bet man nepatiko.. o pasirodo, buvo teisingai.

kita nuomone "Šviežias uogas atidžiai perrinkti, kad neliktų nesveikų uogų, nes iš tokių tyrė ilgai nesilaiko. Perrinktas uogas gerai nuplauti tekančio vandens srove ir perplauti šaltu virintu vandeniu. Vandeniui nuvarvėjus sukrėsti į emaliuotą dubenį ir mediniu šaukštu sutrinti arba pertrinti per kiaurasamtį. Į sutrintų uogų tyrę suberti cukrų ir maišyti, kol ištirps". www.receptai.man.lt nelaukiau kol ištirps :)
et, nuomonių daug, o skonis, manau, nelabai skiriasi :)

Komentarai

uncube sakė…
mano mano taip daro :) ziema kaip skanu poto mmmmm... :) ir su kitas panasiai uzsaldo