Tiršto pieno kokteilio paslaptis


Šis įrašas yra didelių mano vyro ieškojimų rezultatas. Kaip pagaminti tirštą pieno kokteilį? Turime kokteilinę (blender‘į) ir pieno. Ilgo ar trumpo plakimo rezultatas – šiek tiek putų ir skystis.... Patarimai, kad reikia dėti bananų, ledukų,ledų ar net tirštinimo priedų netinka. Tai jau ne pieno, o pieno – ledų, ar pieno – bananų gėrimas. Nebuvom iki šiol atkreipę dėmesio, jog pieno kokteiliai yra ruošiami ne kokteilinėse ar blenderiuose, žargonu kalbat, bet pieno plaktuvų (plakiklių?) pagalba.. Pirkome paprastų paprasčiausią pieno plaktuvą (nėra patogu, kad elementais maitinamas, tačiau kaina - apie 32Lt)ir jo pagalba pienas stiklinėje greitai virsta tirštu putotu gėrimu :) Valio!
Prierašas: Vis tik ne vien tik įrankyje paslaptis.. Pirmas bandymas buvo su rieboku Dvaro pienu. Vėliau bandėm su kitais: žemaitijos pienu 'vasara', norfos firminiu norfa, pastarųjų rezultatas: skystas kokteilis...

Komentarai