apelsinienė



mano šaldytuve uogienių liko minimaliai, o tai nėra gerai. pusrytinės košės nebe tokios skanios bus. parduotuvėse uogų džemams pirkti nematau, uogienių pirkti kol kas rankos nekyla - brangu ir per saldu. tačiau, apelsinų yra daug :) . Reikės:

2 kg apelsinų
600g cukraus
1 citrina
pusės apelsino žievelių

Apelsinus nulupau, supjausčiau, užpyliau cukrumi, sudėjau kartu smulkiai supjaustytas pusės apelsino žieveles (tą apelsiną ypatingai kruopščiai ir ilgai ploviau). Puodą užvirinau ir pakaitinau apie 10-15min. Gavosi ne tirštas džemas - skystis plius apelsinų gabaliukai. Žievelės suteikia subtilaus kartumo, skanu:)
Tiesa, iš pirktų poros kg apelsinų porą suvalgėme kol lupau ir pjausčiau. Tad gavosi šiek tiek virš litro apelsinienės. Papildymas: baimindamasi chemijos, apelsiną, kurio tarkuotą žievelę dėsiui į uogienę, per naktį laikau sodos tirpale.

Komentarai