cukiju apkepas / pyragas

vienas geresnių cukinijų sunaudojimo būdų - blynelių kepimas. Tačiau vengiant kepto ir riebaus maisto, paruoštą blynų tešlą galima pilti į formą ir iškepti orkaitėje - apkepą / pyragą. Pastaruoju metu daug kepu Beatos cukinijų aguonų pyragą į kurį nededu aguonų ir cukraus kiekį mažinu 2-3 kartus:

Cukinijų ir aguonų pyragas su citrininiu glaistu
Reikės:

2 kiaušinių
60 gr cukraus
100 ml aliejaus
200 gr miltų
0,5 šaukštl sodos
šaukštl kepimo miltelių
2 šaukšt aguonų
vienos citrinos žievelės
300 gr cukinijos

pusės citrinų sulčių
100 gr cukraus pudros

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka. Nuo citrinos nutarkuoti žievelę (tik geltonąją dalį). Aš dažniausiai citrinos neturiu, tad dedu arba citrinos kvapų arba  citrinų sulčių
Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir išplakti iki putų. Supilti aliejų ir dar kartą kelias minutes plakti iki vientisų putų.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir aguonomis. Sausus ingredientus suberti į kiaušinių ir aliejaus masę, tada sudėti tarkuotą cukiniją ir daugiau nei pusę citrinos žievelės, išmaišyti.
Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti apie 45 minutes 190 laipsnių karštumo orkaitėje.
Pyragus iškepus ir vėstant, pasiruošti glaistą. Pusės citrinos sultis išsukti su cukraus pudra ir likusia dalimi tarkuotos citrinos žievelės. Pravėsusį pyragą aplieti glaistu ir palikti sustingti.

Šaltinis - Beatos virtuvė: kepinių knyga, 2012

Komentarai